Zdravlje

Ako imate neugodan miris iz usta, onda sigurno imate ovu bakteriju! Morate da se riješite što prije te bakterije!!!

Mnogo toga uzrokuje neugodni miris iz usta ili smrad, kako god želite. Međutim, u svakom slučaju, to je do vas. Sve što danas pojedete i kako se ponašate tokom dana, uzrokuje smrad iz usta. Morate da pazite šta jedete i u kojim količinama jedete.

Recimo, luk bilo koje vrste je veoma zdravo da se jede i za zube i za desne i ubijanje bakterija i slično, ali kada se jede u granicama normale. Ukoliko se prenajedete luka, efekta nema. Samo postičete kontraindikacije.

Zatim, uveče nikada nemojte da pijete sok bilo koje vrste, jer njegovo nakupljanje može da izazove razmnožavanje bakterija. To vam nikako ne ide u prilog, pa s toga to nemojte ni da radite.

Ukoliko dnevno unesete dovoljno količine vode u organizam, vaša usta neće smrdjeti. Morate da pazite i na to ali i na ličnu higijenu. Kada perete zube i koliko dugo radite? Potrebno je bar dva puta dnevno da se peru zubi po 2 minute i poslije svakog pranja da se opere i jezik.

Nakon toga, osjetiti ćete razliku. Zatim, možete sa sodom bikarbonom da isperete usta ili jezik pa čak i zube. Na četkicu za zube nanesete sodu i tako izribate zube. Ovo je veoma dobra terapija.

Osim sode, tu je jabuka koju je odlično prije spavanja pojesti zbog održavanja lične higijene zubi. Koru citrusa ili limuna, dobro operite i samo prožvačite te ćete na taj način da se riješite lošeg zadaha i bakterija u ustima. Nadamo se da smo vam pomogli.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *