Vijesti

BiH YouTuber sakupio 18.000 KM kako bi otac spasio život svojoj kćerkici i poslao je na liječenje!!

Naime Kemal Pehlivanović je nedavno odlučio da će da proda svoj bubreg u koliko ne bude mogao sakupiti dovoljni novca za liječenje svoje kćerke.

Naime on je bio toliko nemoćan i ni sam nije znao šta i kako bi uradio da bi pomogoa svom djetetu jer toliko para koliko mu je bilo potrebno za operaciju nije imao u tom trenutku i sve je to itekako bilo bolno i teško za njega.

Odlučio je da će da proda svoj bubreg kako bi joj pomogao s obzirom na to da joj je potrebna velika suma novca.

Naime Lamija Pehlivanović je djevojčica koja je rođena sa srčanom manom AVSD i Microcephaliom, Veloshisis te je njeno nebce raspjepljeno i od dana rođenja do danas hrane je preko sonde.

Naime oni su saznali kako joj mogu pomoći samo u koliko je pošalju an operaciju ali ta operacija košta čak 13.950 eura a naravno oni nemaju toliku sumu novca kod sebe i potrebna im je velika pomoć za sve to.

Naime čim je ovo vidio poznati YouTuber Amir Hadžić koji je odmah pikrenuo proces humanitarne akcije i zahvaljujući svom You Tube kanalu koji ima je za samo 4h sakupio veliki sumu novca za Lamiju,

On je sakupio čak 18.000 KM za liječenje i ove djevojčice i odlučio je da će taj novac odmah dati za liječenje ove djevojčice.

Naime zahvaljujući njemu i svim ljudima koji su pomogli on neće morati da proda bubreg i neće morati da uradi sve to da bi pomogao i spasio život svojoj kćerki.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *