Zanimljivosti

Čak i jagode uništavaju naše tijelo zbog POGREŠNOG KONZUMIRANJA! Počnite da ih jedete na pravi način!!!

Kako trešnje, tako i jagode su prvo voće koje nam dolazi u početku godine ili ljeta. Imamo rane jagode koje budu več početkom aprila i mnogi ih jedu a ne znaju ni šta tada jedu. Najbolje je jesti svoje prirodno i iz svoje bašte, pa kad god da uspije. Čak i konzumiranje jagode na pogrešan način, može da izazove mnogo problema.

Jagode su mnogo važne za rad srca, one su prepune antioksidanata i vitamina C, kalijuma kao i vlakana ali i veoma malo kalorija, što je najbitnije u svakom slučaju. Međutim, nikada nemojte da pretjerate sa njihovom konzumacijom.

Jagode su prepune folične kiseline a je li znate šta može da strada od toga? Sigurno ste predpostavili i upravu ste, mogu da vam stradaju zubi, s toga nemojte da pretjerujete i možete nakon konzumacije da operete zube.

Malo opširinije, a to je da jagode uništavaju zaštitni sloj gleđi na zubima a to znate svi šta znači. Jednom kada to izgubimo, više povratka nema. Može doći do najozbiljnijih problema pa čak i do onih najgorih a to je vađenje zuba.

Jedino što možete učiniti kako bi spriječili ovaj gore problem, jeste da uparite jagode sa orasima, bananama, špinatom, jabukama ili mliječnim proizvodima. Na taj način se smanjuje rizik nastanka karijesa i gore navedenih problema.

Nemojte da ih jedete previše i ukoliko ste jeli, nemojte ih konzumirati narednih nekoliko sati kako bi pljuvačka popravila gleđ. Da li ste ovo već znali?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *