Zanimljivosti

Da li znate da boja vaših očiju sve mijenja? Ako imate ovu boju očiju, trebali bi da pazite na sljedeće stvari!

Ljudi često pomisle da su to sva neka praznovjerja ali usitinu se desi ono što nam stariji kažu. Nisu to oni džabe naslijedili od svojih starih i tako u nedogled. Nekada je dovoljno poslušati i ništa ne reći, jer poslije shvatimo da li smo pogriješili ili ne, a sa starima rijetko griješimo.

Često čujemo i da nam kažu da su naše oči ogledalo duše, ustvari, to je tako. U njima možemo sve da pročitamo, svaku emociju, bol, sreću i svaku drugu koja je u tom trenutku prisutna.

Emocije se ne mogu sakriti, riječima mogu ali očima nikako. Osim toga, boja očiju odaje karakter ljudi. To sigurno niste znali. Recimo, zelene oči imaju samo umjetnici. Oni su inteligentni, bistri ali i brbljivi.

Osim toga, veoma su strastveni ali i osvetoljubljivi. Ukoliko ih je neko povrijedio, neće odustati dok se ne osvete.

Dok plave oči su sasvim suprotno. Blage, darežoljubljive, nježne i sklonije su ponašanju svoje obitelji. Osobe sa plavim očima misle na dobrobit svih.

Dok smeđe oči kod osoba kritiziraju borbeni duh. To su osobe koje se bore kao lavovi i ne odustaju lako od svog cilja. Često imaju kratke veze jer uvijek žele da sve dobiju i dok je po njihovom sve je dobro, ali čim se nešto promijeni, bolje da bježite ukoliko ne želite konflikt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *