Vijesti

Hitno zasijedanje KRIZNOG ŠTABA U Tuzlanskom kantonu.. Evo koje osobe su izložene zarazi!! Hitno će biti prebačeni u KARANTIN!!

Naime krizni štab u Tuzli je odlučiio zakazati hitnu sjednicu zbog korona virusa koji hara svijetom i mnogi su itekako uplašeni zbog svega jer niko nije mogao da vjeruje da se nešto ovako može brzo proširiti i raširiti po svijetu.

Naime Dajana Čolić je ministrica zdravstva koja je izjavila sa sigurnošću da na ovom kantonu nema oboljenja ovog tipa nego da se samo radi o sezoni gripe koja je itekako zavladala.

Naime oni su odlučili preventivno djelovati kako bi se spriječila pojava ove bolesti i ovakvog stanja.

Naime oni su napravili posebnu edukaciju za svoje ljekare kako bi znali kako i na koji način da djeluju u slučaju kada bi došlo do pojave ove bolesti.

Naime Zavod za javno zdravstvo je odlučio organizovati nešto ovako kako bi se odmah preventivno djelovalo i kako ne bi bilo nekih problema i slično.

Naime krizni štab je anredio svim putničkim agencijama da otkažu putovanja u ove kritične zemlje kako bi se spriječio rizik od zaraze.

Naime onda oni su anredili da se istraže sve agencije koje su u prethodnih nekoliko dana imali ekskurzije u ove zemlje te da li postoji mogućnost da imamo bolesne i zaražene osobe a da nismo toga ni svjesni.

Naime Ministrica zdravstva je naredila svim osobama koje su bile nedavno u Italiji da posjete domove zdravlja kao bi se ispitalo njihovo stanje i kako bi se utvrdilo šta i kako se dešava.

Naime jedna osoba je na UKC-u koja je vozila putnike na ekskurziju u Veneciju i on je dobio samo jaču upalu grla i uradili su mu sve potrebne briseeve kako bi se saznalo da li on ima ovaj virus ili ne.

Za 14 dana rezultati testa će biti goitovi a za to vrijeme on je u kućnoj izolaciji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *