Zanimljivosti Zdravlje

Imate li ovakve sitne bubuljice po nogama i rukama? Evo šta to znači i koliko je opasno! KONAČNO RJEŠENJE

Sitne bubuljice koje se pojavljuju na vašoj koži imaju svoj naziv i one se zovu Keratosis pilaris. Ono što je odmah na početku jako važno da vam kažemo jeste da to uopšte nije opasno stanje i da možete da odahnete. Ono što sve muči jeste što to estetski uopšte ne izgleda lijepo. Vjerujemo da ste i vi jedan od tih koji bi voljeli da ih se riješe. Mi smo odlučili da vam i to pomognemo.

Naime, ovaj problem je jako čest i javlja se kod viška keratina u koži koji se akumulira u folikulu dlake i tako formira ove izrasline.

One mnogo podsjećaju na guščiju kožu i često toleriše problem na gluten. Inače, češća je pojava kod ženskih osoba nego kod muških što je i očito, vjerovatno ste to i primijetili.

Gluten se često nalazi u pšenici, ječmu, zobi, ražu, dakle u žitaricama pretežno. Provjerite alergo test i saznajte, možda ste i alergični na nešto.

Sve ovo može se naći i u tjestenini, raznim umacima, dakle u bilo kojoj hrani, a važno je da pogledate sastojke. Jednostavno je, kada to prestanete unositi u svoj organizam, prestati će se i pojavljivati.

Osobe koje boluju od intolerancije na gluten pretežno toga nisu ni svjesne. Istraživanja su pokazala da 9 od 10 osoba toga nisu ni svjesne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *