Showbiz

Korona VIRUS MOŽE DOĆI i na područje BOSNE I HERCEGOVINE.. Evo šta je potrebno učiniti!!

Naime u FBiH do sada nije otkriven niti jedan slučaj zaraze sa ovim virusom koji je do sada odnio veliki broj života u Kini. Naime radi se o tome da je epidemiološka situacija u svijetu sve gora i gora iz dana u dan.

Naime do sada su u našoj zemlji uradili sve potrebne mjere u skladu sa pravilima i načelima Svjetske zdravstvene organizacije kako bi se uradilo sve da bi se spriječila pojava većih i gorih problema.

Naime sada će se na granicama postaviti ulazni screening kako bi se putnici sa područkja Italije i Kine kontrolisali odmah na ulasku i kako bi se saznalo da li imaju ovaj virus ili ne.

Naime osobe sa područja Kine koje borave u našoj zemlji če moradi da budu konstantno pod zdravstvenim nadzorom nakon svega što se desilo u njihovoj zemlji.č

Naime jedini način je da se sve ovo spriječi jeste činjenica da se na graničnom prelazu odmah reaguje i da se uradi sve što je potrebno kako bi se na pravi način kontrolisali putnici sa područja Koreje, Italiej i Irana,.

Onda potrebno je i da građani vode više računa o svojoj ličnoj higijeni i da više peru ruke i da paze na određene stvari kako i na koji način bi se moglo da uradi nešto ovako i na ovakav način.

Niko od njih nije mogoa ni zamisliti da je nešto ovkao moguće da se desi.

Još uvijek se pretpostravlja da ovaj virus je krenuo od šišmiša i da su oni odgovorni za sve to što se i na koji način se desilo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *