Vijesti

LIJEK ZA KORONU POSTOJI!!Ova država ga ima!!! Pogledajte o čemu se radi…

Naime nakon što su se pojavila dva slučaja oboljela od Korona virusa u Bosni i Hercegovini nastala je određena panika i u to su svi mogli da se uvjere.

Naime niko nije očekivao da bi nešto ovako moglo da se desi i u našoj zemlji i naravno odmah je nastala velika panika nakon što se saznalo da je moguće da i u našoj zemlji bude oboljelih od ovog virusa.

Naime Federalno ministarstvo zdravtsva je odlučilo reći istinu građanima i upozoriti ih da je moguće da se zaraza proširi i da ne bi bilo neko veliko čudo da se to desi i kod nas.

Naime u svakom gradu je formiran po jedan krizni štab u slučaju ako se pojave oboljeli i da bi im se mogla pružiti adekvatna pomoć i sve mjere zaštite ostalog stanovništva.

Naime epidemiološke službe imaju veliki zadatak da poduzmu sve mjere zaštite i da usmjere stanovništvno na pravi način kako i šta je potrebno da urade da bi se zaštitili na adekvatan način.

Naime na području Federacije BiH je danas prisutno 253 osobe koje su pod nadzorom i pod kontorolom.

Sve osobe koje su pod nadzorom moraju da da se javljaju 14 dana u dom zdravlja u koji su prijavljeni i da se uradi sve što je potrebno kako bi se smanjila mogućnost širenja zaraze i kako bi se smanjila mogućnost širenja virusa na ostalo stanovništvo.

Naime jako je važno da se pazi na higijenu i da se radi sve što je potrebno da bi se smanjila mogučnost širenja i respriratornih infekcija na sve moguće načine jer je i to od itekako velike važnosti da se ne desi nešto loše i i još gore.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *