Nakon jučerašnje proslave dana RS-a Čović je odlučio reći par riječi i ne razmišljajući šta će se desiti poslije toga... - Čitaonica

Nakon jučerašnje proslave dana RS-a Čović je odlučio reći par riječi i ne razmišljajući šta će se desiti poslije toga…

Dragan Čović, presjednik Hrvatske demokratske zajednice BiH je došao u Banja Luku  zbog   proslave dana republike Srbije.

 

 

 

 

 

 

 

Čović je odlučio da će da učestvuje u akademiji prilikom dana RS-a u Banja Luci.

Niame on je poručio kako što prije treba da zaustavimo  štetnu i lažnu propagandu kao i medijska podmetanja i nekih dezinformacija koje danas itekako dobro prolaze.

 

 

Naime on je poručio svojim fanovima i ljudima koji su  bili tu kako bi mu pružili podršku da je potrebno a da  u odnosu na povjerenje na remelju svih načela konstutivnosti i legitimnog demokratksog predsjednika.

Naime mnogi isu ni očekivali od nejga da se pojavi ovdje tako da je to itekaiko bio šok i iznenađenej za sve njih.

On je na ovoj ceremoniji je priredio posebnu delegaciju u  kojoj je bio i Vjekoslav Bevanda , potpresjednik HDZ-a , zamjenik presjedavajućeg vijeća ministara i ministar financija BiH  a također i Davor Čordaš koji je potpresjednik HDZ-a.

 

Bio je tu i Josip Grubeša koji je ministar pravde  kao i još veliki broj njih.

Osim toga bivša europarlametarka je odmah osudila prisustvo ovog lidera HDZ-a  na obilježavanju dana RS-a jer on do sada nikada nije bio na taj dan tu  i zbog toga je on na svom Twiteru  dobio veliki broj osuda zbog svog dolaska na ovaj dan.

Mnogi su se postidili zbog  njega kako je mogao da dođe tamo i izgleda da je zaboravio šta se desilo hrvatsklom narodu i Bošnjacima od strane srba ali n za se ovo će on naravno poslije da da objašnjeje.

 

Članci koji vas možda zanimaju

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *