Zdravlje

Napravite sebi ovakav doručak i produžite sebi život! Ove namirnice smanjuju rizik od nastanka raka, snižavaju krvi pritisak i ubijaju sve loše ćelije!!!

Mnogo se zaboravilo šta su nam stariji pričali i tek sada vidimo da su za sve bili upravu pa čak i za prirodne lijekove i recepte. Itekako nam je značilo sve što smo naučili i što smo sebi zapisali kako ne bi zaboravili. Zapišite i vi sebi ovo najbitnije.

Naime, naši stariji su mnogo volili da jedu zob i to sa razlogom. Zob je najzdravija žitarica na svijetu. Omladina je ovu žitaricu zanemarila i zamijenila je otrovima pa zbog toga sve više i više je bolesnih.

Kažu, zobena kaša. To nije ni blizu prave zobi. Sve prerađene zobene kaše su štetne i ne bi trebali da njih jedemo. Najzdravije je da sami sebi kupite cijeli ovas i da sami sameljete i napravite od tog brašna kašu kakvu želite i sa čim god poželite.

Ovsena kaša ali prirodna, je mnogo zdrava. Ona jedna je kao 100 prerađenih ili više. Znači sve iz trgovine nije zdravo ni u pola kao ovo. Veoma je važno da za doručak jedete ovsene kaše.

Ona je mnogo hranjiva i sadrži u sebi supstance koje pomažu pri gubljenju kilograma, obnavlja zalihe zdravog holesterola, odličan je izbor vlakana i mnogo drugo.

Postiče rad crijeva, njeguje zdravlje srca, snizuje krvni pritisak i smanjuje nastanak raka debelog crijeva, isto tako i reguliše šećer u krvi i počnite da koristite sve što možete sa ovim žitaricama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *