Showbiz

NIKADA VIŠE NEĆETE MIJEŠATI KRASTAVICE I PARADAJZ zajedno kada vidite ovo… Itekako vam može NAŠKODITI..

Naime danas su sve više moderne salate koje iz dana u dan jedemo tokom ljeta. Naiem postoje razbe vrste salata koje možemo praviti kako želimo i sami da izaberemo sastojke koje želimo da naša salata ima.

Neke sastojke salate ni slučajni ne smijemo da miješamo sa paradajizom i krastavicama jer određeno povrće ima određeno vrijem probave.

Niame AYURVERDI je otrkio kako je posebno važno da znate kaeda se koji sastojak vaše salate probavlja i na koji način jer ako je ogromna razlika onnda možete da imate velike i jake stomačne tegobe.

Potrebno je da sastojke salate kombinirate na praqvi način i s obzirom na vrijeme probave jer ako niste to dobro odredili onda može da dođe do fermentacije hrane u želucu i na taj način može doći do trovanja želuca.

Kada unesete krastavice i paradajiz u vaše tijelo dok oni dođu do vašeg stomaka i dok počne proces fermentacije možete d aimate raznorazne probaven probleme i da vas stomak itekako muči.

Nakon obrka ni slučajno nemojte da jedete voće jer je potrebno vašem tijelu dosta vremena da se probavi hrana koju ste unijeli.

Naime tjesteninu i sir ni slučajno nemojte da kombinirate jer ima različito vrijeme digestije.

Tako i tjesteninu ne biste trebali da miješate sa mesom jer također može da vam izazove stomačpne tegobe.

Zatim i banane i mlijeko također mogu da izazovu usporenje rada vašeg probavnog sistema.

Možda vam ovo djeluje nevjerovatno ali pokušajte da primijenite ove savjete i vidjet će te izuzetno veliku razliku i uvjerit će te se u voo da je istina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *