Zanimljivosti

Ništa gore nego na prazan želudac popiti kafu! Evo šta se tada dešava!!!

Ljudska navika je da ujutru na prazan želudac odmah popiju kafu, a ni sami nisu svjesni koliko postaju ovisni i šta sve rade svome organizmu. To nikako ne bi trebali da čine ali sada ćete da saznate sve, pa možda se i riješite te dosadne navike.

Velika greška pa čak i najveća za organizam je ujutru popiti kafu na prazan želudac. To nikako ne bi trebali da činite a evo i zašto. Ujutru, prvo unijeti kafu u želudac je veoma opasno. Ošteti će trajno vaš želudac.

Odmah se stvara hlorovodična kiselina i velika je greška onih žena koje misle da će kafom da smršaju ako budu više pile a manje jele. To je mnogo pogrešno. Na taj način, kafa razgrađuje jezgra želudca.

Čak i pojedine žene ujutru piju kafu kao da bi im ta kafa dala snagu i energiju za naporan dan ali ustvari se samo povećaje rizik nastanka čira na želudcu i gastritisa.

Da se zna, nikada neće postojati zdrava kafa niti će ikada biti korisna našem zdravlju. Svi koji kažu suprotno vas uvjeravaju samo da kupite što više, ali to je samo stvar navike. Promijenite naviku i osjetiti ćete se mnogo bolje nego kada kafu pijete odmah ujutru.

Kafa nije toliko štetna ako se unese u organizam ali samo nakon doručka. Najprije ujutru treba jesti i popiti neki čaj, pa tek onda kafu. Nemojte praviti tolike greške pa se poslije kajati zbog dobivenih bolesti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *