Ostalo

NOTRE DAME jedan od najpoznatijih MUZEJA U PARIZU IZGORIO!! Da li je neko podmetnuo požar…

Jučer je požar zahvatio jedan od najpoznatijih muzeja u Parizu Notre Dam koji je bio jedan od najposjećenijih katedrala u historiji Evrope i to je izazvalo veliku paniku kod ljudi kada su vidjeli da gori ova građevina.

Naime veliki dim se izvio iznad Pariza i Anne Hidalgo je priznala kako je ovo jedna od najvećih katastrofa u njihovoj zemlji s obzirom na to koliko je vrijedna ova građevina.

Na mostovima Ile de la Cite je bio veliki broj Parižana koji su posmatrali šta se dešava dok vatrogasci daju sve od sebe da ugase ovaj veliki požar.

Naime tvrde da bi požar mogao da bude povezansa obnovom i radovima koji se rade već enkoliko mjeseci na ovoj katedrali.

Požar se zaista jako brzo širio i sve je išlo jako brzo te niko nije mogao da spriješi da požar ne ide dalje.

Vatra je počela goriti u 16:50 i prvo su počele da gore skele koje su se nalazile oko katedrale a navečer se i urušio toranj koji je visok 93m.

Emanule Macron je odmah rekao kako će on ovećati svima da će dati sve od sebe da se ova građevina spasi i još uvijek čuva.

Angela Merkel je priznala kako joj ovi video zapisi zadaju veliku bol dok gleda kako se uništava ovakva znamenitost a niko ništa ne može da poduzme.

Naime Parižani tvrde da je ovo bila katedrala za koju su svi preporučivali turistima i prijateljima da jednostavno moraju da je vide akda dođu u Pariz i da je to zaista jedan od neizostavnih dijelova Pariza koji morate da posjetite a danas je izgorio.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *