Zanimljivosti Zdravlje

OD OVOGA SVE KREĆE! PRVI SIMPTOM RAKA DEBELOG CRIJEVA! Ako ovo uočite, odmah doktoru i ne zaustavljajte se! NE DOPUSTITE DA BUDE KASNO

Na internetu zaista postoji mnogo članaka na kojima se upozoravaju svi da budu svjesni i razumni i da na bilo koji simptom odmah posjete ljekara jer je jako bitno na vrijeme otkriti neku bolest. Samo na našem portalu, možete pronaći mnogo takvih članaka i vjerujte da to nije pisano bezveze. Mislimo na vas i jako je važno da prije svega, sami sebi sačuvate zdravlje a onda sve ostalo. Rak debelog crijeva je nažalost treći na listi najgorih opakih bolesti. I što je još gore, postao je jako česta pojava.

Zbog toga, morate da prepoznate simptome na vrijeme i da shvatite da to nije šala. Tijelo odmah upozorava ukoliko nešto nije uredu.

Prije svega, karcinom debelog crijeva je jako opasna bolest, ali ako se otkrije u pravo vrijeme, moguće je i preživjeti i izliječiti. Neredovna i nestabilna stolica, prvi su simptom ove opake bolesti, ali i jako česta stolica.

Kao što vidite, to su pet jako čestih simptoma i sve smo objasnili kako bi i trebali da znate, isto ovako bi vam i ljekar rekao.

Dakle, ako imate samo jedan simptom gore koji je naveden, odmah se javite ljekaru. Ako ništa drugo, uradite analizu stolice.

To možete bilo gdje uraditi i privatno a cijene su pristupačne za svačiji džep. Dijelite dalje i možda i vi spasite nekome život ako ga upozorite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *