Vijesti

Oni su nestali na dan kada je nastao požar ispred NOTER-DAMA!! Niko ne zna gdje su ovaj OTAC i KĆERKICA…

Naime prije par dana je nastao požar u jednoj od najvećih i najposjećenijih katedrala u Parizu, jedne od najljepših zamenitosti iz starog vijeka.

Naime sat vremena prije nego li je se desio ovaj veliki požar u katedrali Noter-Dam u Parizu su bili otac i mala kćerkica koji su se igrali isprd a nisu ni piomilsili da bi moglo da im to bude posljednje zajedničko igranje.

Naime oni su se slikali i ta slka je na Instagram profilu ovog čovjeka kojeg od tada niko ne može da pronađe kao ni njegovu kćerkicu.Naime ova fotografija je slikana prije nego što je zašlo Sunce a požar je nastao tri sata u ujutro i od tada svi su na ulicama i borili su se da požar bude ugašen i da ne nastane još veći problem ali nažalost većina ovog historijskog spomenika je uništena.

Ovaj spomenik je bio star 850 godina i posebna pažnja se ulagala u njega kako bi on ostao očuvan i kako ga niko ne bi uništio jer ipak je on ostao kao jedno posebno obilježje ovog grada.

Naime sumnja se da je do požara došlo nakon što su počeli sa određenim radovima na ovoj katedrali kako bi sanirali određene kvarove i kako bi sve to sredili ali više neće imati šta sređivati jer je velki toranj uništen.

Srećom glavne umjetnine su spašene i za to su se žrtvovali vatrogasci koji su dali sve od seve kako bi ih spasili i kako ne bi ostali bez ičega što je bilo posebno u ovoj katedrali.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *