Zdravlje

Ova biljka će da vas vrati u život! Evo kako da je napravite a spasiti će vas od tri velike bolesti!!!

Kopriva ili žara, zavisi kako je gdje zovu, mnogo je ljekovita i jestiva je a malo tko zna za to. Nju pažljivo treba ubrati sa nekim rukavicama jer je ona “ljuta” biljka. Da vas ne bi pecnula, bolje da se obezbijedite. Na sljedeći način je pripremite i imati ćete najbolji lijek za sebe.

Kopriva se pokazala kao najbolji lijek za dijabetes. Oni koji se mnogo muče sa dijabetesom bilo kojeg tipa, trebali bi da piju čaj od koprive. Ona idealno snižava nivo šećera u krvi i na taj način stabilizuje stanje osobe koja ima taj problem.

Čaj ili sok, iscijedite svako jutro sok od koprive u sokovniku i pijte ga tako svježeg uvijek ali pomiješanog sa vodom od prilike, pola čaše vode i 15 ml soka od žare.

Kopriva može i da ublaži tegobe koji je stvorio reumatoidni artritis i na taj način bolesniku olakšava život. Ukoliko stavite korpivu na bolno mjesto, rješavate se artritisa i išijasa.

Ovo malo tko vjeruje ali kada proba, bude oduševljen njenim učinkom. Zaista su stariji ljudi znali najbolje lijekove. Više nam ne trebaju antibiotici kada imamo sve u prirodi.

Obični čaj od koprive može da pomogne kod bilo kojeg tipa alergije pa čak i alergijskog rinitisa. Svaki dan popijte po 3 šolje svježeg čaja od koprive. Pravite ga po svojoj želji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *