Ove NAMIRNICE djeluju kao DIURETICI na vaš organizam, pogledajte koje su to namirnice koje vam mogu pomoći da se riješite EDEMA!! - Čitaonica

Ove NAMIRNICE djeluju kao DIURETICI na vaš organizam, pogledajte koje su to namirnice koje vam mogu pomoći da se riješite EDEMA!!

Edem ili nakupljanje tekućine u vašem tijelu  se obično javlja kada vaše tijelo više ne može  da eliminiše dovoljnu količinu tekućine iz vašeg tijela pa tada nastaje oteknuće.

 

 

 

 

 

 

Obično se javlja oticanje u nogama, rukama, zglobovima a kod žena se obično javljaju i problemi  u toku trudnoće kao i prije početka same mjesečnice jer noge  baš puno otiču.

Postoji nekoliko načina na koji bi mogli da riješite ovaj problem a potpuno su prirodne namirnice i možete ih vrlo lahko i brzo da pronađete:

 

 

Brusnice- su vrsta voća koja je izuzetno bogata sa antioksidansima i vitaminom C a može da vam pomogne u eliminaciji viška tekućine iz vašeg tijela.

Osim toga brusnice mogu da zaštite vaše ćelije od raznih oštećenja koja su prouzrokovana sa toksinima i slobodnim radikalima koje naše tijelo stvara tokom samog metabolizma.

Krastavice su također poznate po tome da mogu da djeluju kao diuretici jer one sadrže sve tvari koje su potrebne za ispiranje mokraćne kisleine iz vaših bubrega.  Krastavice sadrže i kafeičnu kiselinu koja je poznata po tome da može da vam pomogne  u eliliminaciji viška tekućine iz vašeg organizma.

 

 

Celer ili kumarin je poznat po tome što može d apomogne vašem tijelu u čišćenju organizma jer može da podtsakne bržu eliminaciju neželjene vode u obliku urina a može i da vam pomogne oko problema sa visokim krvnim pritiskom.

Mrkva je bogata sa vitaminima i antioksidansima jer može da olakša detoksifikaciju u vašem tijelu a s obzirom da sarži veliku količinu kalija ona može da pomogne u eliminaciji viška tekućine i šećera u krvi.

 

Članci koji vas možda zanimaju

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *