Ovo je najbolji način da se riješite tegoba koje vam daju HEMOROIDI.. Ovo je nabolji lijek za to.. - Čitaonica

Ovo je najbolji način da se riješite tegoba koje vam daju HEMOROIDI.. Ovo je nabolji lijek za to..

Hemoroidi nastaju zbog naprezanja prilikom crijevne peristalaltike ili pokreta vaših crijeva. Niame hemorodi mogu da izazovu velike i itekako neugodne problme.

 

 

 

 

 

 

 

Hemoroidi su strukturke tvorene od vezivnog tkiva smještene u analnom kanalu koje  imaju ulogu u olakšavanju procesa pražnjenja crijeva   zajedno sa  sfinkterom koji se nalazi unutra i imaju ulogu da zatvore analni kanal.

Hemoroidi se šire pod velikim pritiskom  kao što se dešava sa venama na nogama. Naime hemoroidalna bolest astaje usljed slabljenja vezivnog tkiva  tada hemoroidi oteknu ili se upale.

 

 

Kada imate tegobe uzrokovane hemoroidima onda imate simptomatkse hemoroide ili hemoroidalnu bolest koja se javlja često i kod žena ali i kod muškaraca.

Naime pola populacije koji imaju iznad 50 godina imaju probolema sa hemoroidalnom bolešću sa kojom se baš dugo vremena bore.

Ali  u ovakvim situacijama je veći problem taj što se ljudi ne liječe i što zanemare ovako ozbiljno stanje.

 

Naime hemoroidi itekkao mogu da budu  bolni  ali nekada i ne jer nekada imate bezsimptomatske situacije i dugi vremena ni ne znate da imate hemoroide.

Najćešće se javlja krvarenje iz anusa prilikom obavljanja nužde  ali i svrbež u rektalnom području  ako imate veliki hemoroid često   imate i jake bolove i poteškoće prilikom sjedanja.

Simptomi raka debelog crijeva su slični simptomima hemoroida  jer se i kod jednih i kod drugih javlja bol i krvarenje.

Uzrok ovakvih stanja su najčešće problemi sa obavljanjem velike nužde kao što su proljev ili opstipacija, zatvor  kao i žurba i naprezanje tokom obavljanja velike nužde.

Uzimajte hranu sa puno vlakna, svakodnevno po  8 do 10 čaša vode  i preparate koji sadrže psyllium.

 

Članci koji vas možda zanimaju

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *