Ovo je NAJBOLJI RECEPT za KVASAC a vaše tijesto će narasti i bit će jako ukusno... - Čitaonica

Ovo je NAJBOLJI RECEPT za KVASAC a vaše tijesto će narasti i bit će jako ukusno…

Najveća dilema kod žena jeste kako pronaći dobar recept da napravite  tijesto a da ono dovoljno naraste i da sami imate kvasac od kojeg će vaše tijesto da raste kao ludo i nećete moratu uzimati u trgovinama  kupovni kvasac nego će te uspjeti napraviti sami svoj.

 

 

 

 

 

 

 

Da bi sami napravili svoj kvasac potrebno vam je:  200 grama integralnog brašna, 1dcl tople vode i jedna kašikica meda. Potrebno je da pomiješate 50 grama integralnog  brašna sa 1 dcl tople vode i nakon toga da dodate 1 kašikicu meda ili ječmenog slada.

Potrebno je da sve sastojke izmiješate i da ih istresete u jednu staklenu teglu i da je pokrijete sa platnenom krpom i neka vam odstoki na nekom toplijem mjestu.

 

 

Sledeći dan opet izmiejšajte smjesu i  ponovno je ostavite na toplo i prekrijte sa  platnenom krpom. Treći dan će te primijetiti da su se pojavili mjehurići i to će se desiti uveče te tada smjesi dodajte još 150 grama brašna i  1,5 dcl vode.

Nakon toga smjesu dobro izmiješajte i  ponovno pokrijte svoju teglu a četvrtog ili petog dana već možete da koristite smjesu za pripremu vašeg tijesta koje ste htjeli pripremiti.

Iz tegle uzmete kvasca koliko vam je potrebno  a ostatak ostavite da odstoji u staklenoj tegli samo je držite zatvorenu i u frižideru.

 

 

Ovo je zaista jako dobar i efikasan način pripreme kvasca i možete da ga uvijek koristite i primjenljujete koliko god želite.

Osim toga bit će te sigurni u ono što ste primijetili da li je dobro i zdravo i da li će vaše tijesto narasti.

 

 

Članci koji vas možda zanimaju

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *