Ovo je najbolji SOK koji vam može pomoći ako je VAŠA JETRA MASNA!!Pomozite sami sebi.. - Čitaonica

Ovo je najbolji SOK koji vam može pomoći ako je VAŠA JETRA MASNA!!Pomozite sami sebi..

Jetra je jedan od najvećih organa u našem tijelu i ona je itekako važan organ u našem ogranizmu. Naime s obzirom na brojne funkcije koje ona obavlja u našem tijelu  treba da vodimo računa i da brinemo o njoj.

 

 

 

 

 

 

Jetra ima ulogu da  dovede do proizvodnje žuči jer na taj način će naš organizam da  izazove probavu masti koje smo unijeli u svoj organizam  te i da eliminiše sve štetne toksine iz našeg organizma kao i da izvrši spremanje vitamina i minerala.

Da bi jetra mogla da normalno funkcioniše i da obavlja svoje funkcije koje je potrebno da obavi organizam mora da ubrza protok krvi a to dovodi do većeg umora, zbunjenosti ali i iscrpljenosti te ako se tako osjećate to  je zbog ovoga.

 

 

 

 

Naime nekada se javi i anksioznost i depresija  ali sve se to može riješiti ako se zdravo hranite, ako vodite zdrav način života te ako izjegavate konzumaciju alkohola.

Bolest masne jetre najčešće izazivaju: konzumiranje alkohola, dijabetes i genetika, starost organizma  kao i povišen holesterol i trigliceridi, zatim tu je i gojaznost, pojedini lijekoci, sedentarni način života ali i nepravilan rad štitne žlijezde često dovodi do ovoga.

Naime ako imate bilo koju od ovih predispozicija i ovakve tegobe obvezno se trebate obratiti doktoru kako bi riješili ove probleme i spriječili pojavu masne jetre.

 

Naime jestra ima ulogu da proiizvodi crvene krvne ćelije, eritrocite te ako ona ne radi dobro onda će nastati veliki problemi  jer je jetra kao mala fabrika u našem tijelu odgovorna za proizvodnju dosta dobrih stvari.

Ovo je sok za detoksikaciju koji vma može itekako pomoći: potrebno vam je 1 limun, 25.grama celera, 125 grama svježeg kupusa, 250 grama svježih krušaka, 500 ml vode, 10 grama metvice kaio i jedan komad đumbira i sve ove sastojke sameljite dobro i pijste svaki dan.

 

Članci koji vas možda zanimaju

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *