Ovo je najlakši način da izliječite HERPES na usnama!! Pogledajte kako... - Čitaonica

Ovo je najlakši način da izliječite HERPES na usnama!! Pogledajte kako…

Herpes simplex je virus koji ostaje zauvijek prisutan u vašem tijelu  a vi možete da ublažite tegobe koje on može da izazove na usnama i to na prirodan način.

 

 

 

 

 

 

Groznica koja se pojavi na usnama može biti jako bolna i nezgodna a uz to i neprijatna jer može da vam izazove neprijatnosti u društvu.

Uz pomoć ovih savjeta možete vrlo brzo i lahko da riješite svoje tegobe i probleme.

 

 

 

Najvažnije je da budete oprezni i pažljivi sa higijenom i jer herpes ni slučajno ne smijete da dirate sa prljavim rukama a ako imate jako peckanje i bolove tokom pranja zuba važno je da koristite sredstva za dezinfekciju usta.

Za ove probleme vam može pomoći med, propolis kao i sladić tako da je najbolje da koristite kombinaciju ovih preparata.

U jednu kašiku praha od korijena sladića je potrebno da dodate 10 kapi tinkture propolisa i da izmiješate sve to sa medom kako bi dobili jednu gustu pastu.

 

Što češće je mogu mažite ovo na svoj herpes kako bi što prije nestao  i konzumirajte što više vode  jer dehidratacija može da uspori zacjeljivanje.

 

Nikako ne smijete da zabpravite da je herpes zarazan i da može da pređe i na drugu osobu ako koristi vaš peškir, čašu iz koje ste pili vodu, pribor za jelo ili higijenu i izbjegavajte ljubljenje.

Sada je već počela sezona prehlade i gripe i važno je da pazite na svoje zdravlje. Što više je moguće da unosite vitamina i jedete voća i povrća kako bi ojačali svoj imuni sistem.

 

Članci koji vas možda zanimaju

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *