Zanimljivosti Zdravlje

Pet velikih simptoma koji ukazuju na SRČANI UDAR i to da će se desiti za MJESEC DANA! ODMAH LJEKARU!!!!

Ako ste jako pažljiva i brižna osoba onda znate da je preopoznati simpomte jako važna stvar kada je u pitanju zdravlje. Kada je u pitanju srčani udar, moguće je spasiti se samo ako na vrijeme prepoznate upozorenja i ako na vrijeme reagujete. Jako je važno konsultovati se sa ljekarom da bi se spasili i produžili sami sebi život.

Naime, muškarci i žene imaju drugačije simptome i jako je bitno da to znate prepoznati i saznati šta se dešava. Prvi i glavni simptom srčanog udara je umor.

Ako se osjećate slabo, iscrpljeno i malaksalo iako nema razloga za to, znak je da je moguće da vam prijeti srčani udar jer se koronarna arterija suzila i dotok krvi srcu je smanjen. Zbog toga je uveče teže zaspati.

Žene koje jedva dolaze do daha ili imaju kratak dah, najvjerovatnije je jako velik rizik od srčanog udara. Isto tako i mišićna slabost. Cirkulacija je jako slaba a mišići jedva da bilo šta mogu da urade.

Mučnina, preznojavanje i vrtoglavica je također jedan od simptoma prije nego što će se desiti srčani udar. Inače, kod osoba koje naglo ustanu, desi se.

Neprijatan osjećaj u grudima. Žigovi, bolovi i tušenje u predjelu grudi je također simptom srčanog udara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *