Popucali su vam kapilari po licu i često vam se pojavljuje jako crvenilo?? Pogledajte kako sami da riješite ove probleme... - Čitaonica

Popucali su vam kapilari po licu i često vam se pojavljuje jako crvenilo?? Pogledajte kako sami da riješite ove probleme…

San svake žene je čista, lijepa i glatka koža bez bubuljica i crvenila. Alis ve više je žena koje imaju problema sa kuperozom( popucalim kapilarima po licu i crvenilom).

 

 

 

 

 

 

Najveći problem je što ovakva pojava ženama predstavlja veliki problem i često neugodnost a do sada se još uvijek ne zna ko su uzročnici kuperoze.

Ali mi smo saznali na koji način možete da izliječite kuperozu sami, na prirodan način.

 

 

Za ovaj problem može vam pomoći aloe vera:

Potrebno je da isiječete list od aloje vere i da ga držite uzduž u frižieru nekoliko dana. Svaku noć pred spavanje sa starnom lista koju ste odsjekli je potrebno da premažete svoje lice ali važno je da prije nego što nanesete  sadržaj aloe vere da svoje lice očistite sa mješavinom zelenog ili crnog čaja.

Ovaj postupak primjenjujte 2 sedmice a ako imate osjećaj peckanja kada nanesete sok iz lista aloe vere to je sasvim normalno, samo se malo strpite i proći će brzo.

 

Ovo peckanje obično prođe nakon 2.3 tretmana dok se koža ne navikne na ovo.

Zatim vam može pomoći i zeleni paradajz jer on sadrži  kisleine koje su neophodne za suzbijanje kuperoze (crvenilo i popucali kapilari na licu). Potrebno je da isiječete paradajz na kriške i da ih stavite na vaše problematično područje i da držite 3 minute.

Nakon toga je potrebno da  lice očistite kako ste do sada čistili i da nakon toga nanesete hidratantnu kremu na lice i  ovaj postupak ponavljajte  10 dana svakodnevno i vidjet će te rezultate uskoro samo budite uporni.

 

Članci koji vas možda zanimaju

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *