Zanimljivosti

PRESTANITE PITI IZ PLASTIČNIH ČAŠA: Trujete svoj organizam a da to niste ni svjesni!!!

Naučnici su utvrdili da iz plastičnih čaša nikako ne bi trebali da pijemo jer mogu da nam prouzrokuju mnogo problema. Nismo ni svjesni koliko otrova u sebi sadrži samo jedna čaša i koliko nam neugodnosti može prirediti a najgoru ruku i bolesti.

Istraživanja su pokazala da u plastičnim čašama ima mnogo opasnih materija za naše zdravlje i da nikako ne bi trebali da pijemo iz njih. Neke od opasnih materija su stiren koji može da izazove smanjenje hemoglobina i trombocita ali i također može da ima nuspojave.

Nervoza, stres, umor, povraćanje, anksioznost, povećanje rizika od nastanka raka pankreasa i jetre i još mnogo drugih bolesti. Da li ćete nastaviti da to radite? Saznajte u nastavku još gore stvari.

Osim stirena, tu je i bisfenol A koji može da prouzrokuje loš razvoj mozga kod ženske djece, prenosi se preko trudnoće na novorođenče. Utiče na brži razvoj raka prostate i smanjuje spermatozoide kod muškaraca ali i smanjuje apetit i umanjuje imunitet.

Formaldehid dovodi do leukemije, pa dobro razmislite prije nego li se napijete nečega iz plastične flaše ili čaše, dok etalati postiču rak dojke.

Vinil hlorid i Dioksin su veoma štetne materije i obadvije su kancerogone dok ovaj drugi, Dioksin, utiče na bržu pojavu raka dojke. Nemojte više konzumirati ništa iz plastičnih flaša.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *