Zanimljivosti Zdravlje

Recept star hiljadu godina! SPAS ZA CIJELO TIJELO! Ako niste, odmah ga probajte! Topla voda sa limunom, evo šta sve čini vašem tijelu, a evo i kada morate da je popijete!

Recepti koji su stari preko nekoliko stotina godina, zaista su jako dobri i dobro ih je i sačuvati. Posebno danas, jer svi samo žele nešto gotovo i kupiti, svi se zahmete nešto napraviti. Niko ne može i nema vremena a nismo svjesni da je vrijeme ustvari kupilo nas. Mi smo odlučili podijeliti sa vama jedan jako dugo star recept koji se i dan danas praktikuje ali mnogo slabije nego prije a toliko je čudotvoran na organizam da kada to saznate, odmah ćete i vi probati.

Riječ je o toploj vodi i limunu. Limun je prepun kalcija, magnezija, kalija, vitamina A, B i C, vlakana, proteina, ugljikohidrata, i tako dalje. Sada znate i zbog čega je toliko zdrav.

Jedino limun ima ovoliko djelotvornih svojstava. Osim toga, ukoliko pravite limunadu, umjesto šećera je jako dobro staviti med i mnogo je zdravije. Doktori preporučuju tako.

Također, limun podstiče mokrenje i reguliše pH vrijednost. Čisti mokraćni sistem od bakterija i svega lošeg. Dakle, jako je dobar i tu nema polemike.

Dakle, samo čaša mlake vode i možete pola limuna iscijediti i popiti ujutru na tašte. Ništa ljepše nema. Ovo je prijeki lijek kao što vidite za razne bolesti.

Ljudi nisu svjesni da prirodni antibiotik imaju u svome domu, a koriste hemiju iz farmacije. Probudite se i koristite sve zdravo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *