Rok VAŽENJA PASOŠA nije zapravo onaj koji piše na vašem pasošu a pogledajte koji je pravi rok.... - Čitaonica

Rok VAŽENJA PASOŠA nije zapravo onaj koji piše na vašem pasošu a pogledajte koji je pravi rok….

Već se veliki broj populacije priprema za godišnje odmore i čim krene lijepo i toplo vrijeme  počet će sezona godišnjih odmora. Sada je uveden veliki broj promjena  a jedan od njih se odnosi  na vaše pasoše.

 

 

 

 

 

 

 

Veliki broj građana se pitao da li je potrebno da mijenjaju svoj pasoš u koliko im ističe za mjesec dana.

Da bi jedan državljanin BiH mogao da uđe u zemlje EU mora da ima pasoš ili putnu dozvolu koja je dobivena u posljednjih 10 godina a morate imati i najmanje 3 mjeseca   do isteka pasoša.

 

 

Naime ako imate želju da idete na Jadran a nemate pasoš onda to možete da uradite tako što ćete  ići zaobilazicom preko Svitave  koja je jedii grad  na Jadranu preko kojeg možete da dođete do Neuma.

Naime i sa svojom ličnom kartom možetze da dođete u Srbiju, Crnu Goru kao i Albaniju a Bosna i Hercegovina je sa ovim zemljama uspjela da postigne ugovor kako bi mogli državljanih ovi zemalja da putuju iz jedne u drugu zemlju sa  ličnom kartom.

Da bi ušli u Hrvatsku  potrebno je da imate biometrijski pasoš a osobe koje imaju biometrijski pasoš neće vam trebati viza da bi išli u Hrvatsku.

 

Tako da obavezno obratite pažnju  na to jer  može vam se desiti da vas vrate sa granice u koliko vam uskoro ističe vaš pasoš.

Ni slučajnio  nemojte da se igrate sa ovakvim stvarima  jer nije imalo bezbijedno.

Potrebno je da na vrijeme izbadite svoje dokumente i da  ih na vrijeme pripremite  kako bi mogli preći granicu.

 

Članci koji vas možda zanimaju

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *