Showbiz

Sa ovim novim zakon U NJEMAČKU će te puno lakše moći otići i zaposliti se…

Naime Njemački Bundestag je nedavno odlučiod a će da prihvati zakon kojim će se regulisati zapošljavanje nove radne snage sa drugih područja odnopsno izvan EU . Niame ovo će puno pomoći ljudima sa Balkana koji masovno idu u ove zemlje.

Naime ovaj zakon se donosi Dojče Vele i sa njim će s eposebni vrhunski stručnjaci da lakše pronađu posao i da urade svoju prekvalifikaciju.

Naiem oni su ovu obavijest i ovu izmjenu zakona odmah prenijeli Agenciji za zapošljavanje kako treba da se odmah uvedu ov epromjene id a se olakša ljudima da dolaze u ovui zemlju i da se zaposle.

Ovaj zakon se ne odnosi na osobe koje su starije od 45 godina samo u slučaju da te osobe mogu da imaju mjesečna primanja koja nije manja od 3.700 eura bruto jer na taj način oni samo neće pasti na to da budu teret državi jer su imali premale penzije.

Eh to je naravno itekako dovelo do velike zbrke jer rijetko gdje može ko da nađe posao da bi imao ovoliku platu bruto.

Naravno ovo će itekeko pomoći mladoj radnoj snazi da dođe u ovu zemlju i da se zaposli.

Naime njemački ministar unutrašnjih poslova je otkrio i kako će viza imati manji vijek trajanja nego do sada.

Naime građani Balkana su se poebno obradovali ovoj izmjeni zakona jer će im ovo posebnod a olakša da mogu da idu u ovui zemlju lakše i da rade tamo kada već ovamo nema posla i kada ih niko ne cijeni.

Pogledajte ove nove izmjene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *