Zdravlje

SEDAM NAMIRNICA ZA BOLJI RAD VAŠEG SRCA! Poboljšati će vam zdravlje srca za 50 posto!

Od svega nam je najbitnije da nam srce radi kako treba i da nema zastoja, sve ostalo je nebitno i može da se donekle izliječi , ali srce teško. Ono kada se jednom ošteti, teško se može popraviti i nadoknatiti njegov rad.

Da bi poboljšali svoje zdravlje i zdravlje vašeg srca, jednostavno je, morate da se zdravo hranite. Morate da jede zdravu hranu i da pijete zdrave napitke. Morate da izbacite sve što vam šteti i što vam smeta organizmu.

Ono što bi mnogo više trebali da koristite, na prvom mjestu su riba i riblje ulje. To je jako bitno. Konzumiranjem ribe i njenih ulja, smanjujete rizik od kardiovaskularnih bolesti. Bar dva puta sedmično da se konzumira.

Zatim, mohune, grašak, grah i sočivo su prepune vlakana koje su zdrave za srce. Zatim, bobičasto voće a to može biti kupina, malina ili borovnica. Također su mnogo dobre za zdravlje srca.

Vjerovali ili ne, tu je i crna čokolada ali i bademi. Crna čokolada popravlja krvnu sliku ali sve u granicama normale da se koristi. Nemojte pretjerati sa njenom konzumacijom.

Spanać, kikiriki ali i kafa su mnogo dobri za zdravlje vašeg srca. Osim kikirikija, tu su i svi drugi orašasti plodovi. Svakako bi bilo dobro da sve ovo navedeno koristite. Ovo je sve navedeno koje ima dobre rezultate i nadamo se da ćete poslušati savjete.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *