Showbiz

STANJE u Tuzli je HAOTIČNO!! Nakon što je izlila JALA sve je uništeno…

Jučer je u Tuzli nakon silnih padavina došlo do izlivanja rijeke Jale zbog obilnih kišnih padavina. Naime najkritičnija tačka izlivanja ove rijeke jeste u blizini stuzdenstkg doma i robe kuće Tuzlanke.

Niko ovo nije mogao ni očekivati da bi moglo da se desi s obzirom na to kako je korito ove rijeke izuzetno duboko i do sada nikada nije došlo do njenog izlivanja.

Naime na mjesto uviđaja su izašli odmah pripranici civilne zaštote i službenici MUP-a TK kako bi uvidjeli šta i kako je potrebno uraditi da bi se ovo saniralo.

Naime veliki broj stanovništva je posebno uplašen zbog svge aoovga i ne znaju kako bi reagovali na ovo i šta da rade s obzirom na to kako im je sve uništeno u jednom trenutku.

Građane su odmah upozorili da se skloniju na sigurnija mjesta kako ne bi rizikovali da im se nešto loše desi s oibzrom na to da je vrijememe sve gore i gore iz minute u minutu i niko ne zna šta bi moglo i kako da se desi svakog trena.

Naime voda je prvo počela da izliva na podruičju Tehnološkog fakulteta gdje je došlo do manji oštećenja a nakon toga se proširila i na Irac gdje je došlo do izlivanja vode.

Naime građani su posebno ulašeni zbog ovakve situacije i ni sami ne znaju više šta i kako bi mogli da urade u vezi sa ovim stanjem jer je ono iz dana u dan sve gore i gore.

Niko se nije nadao da bi ovako u jendom trenutku moglo biti načinjena ogromna šteta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *