Showbiz

Sve veći broj oboljelih od KARCINOMA PLUĆA a evo koji je niz prevencija koje možete da preuzmete!!

Naime broj oboljelih pacijenata na Klinici za plućne bolesti je iz dana u dan sve veći i veći u to su se svi mogli da uvjere da je nešto ovako i na ovakav način moguće.

Suad Delić je načelnik Klinke za plućne bolesti koji je odlučio da će da otkrije sve podatke i na koji način je došao do njih te šta i kako se zapravo desilo do sada.

Naime on je otkrio kako su u 2019.godini na klinici imali oko 150 pacijenata i taj broj se itekako povećao u odnosu na broj koji je bio prethodne godine.

Naime on je i sam priznao da se nije nadao ovome da bi moglo ovako brzo i na ovakav način da raste i da je moguće da se stvari dešavaju i odvijaju na ovakav način.

Naime djeca su najugroženija i to do 6 godina jer oni su najslabiji a pored toga tu su i stariji građani kao i hronični,plućni i kardiovaskularni bolesnici.

Naime sitne čestice se u ovim zimskim danima najviše kreću u iznosu koji je čak i 15 puta veći od onog koji je dozvoljen.

U pethodnoj godini oni su dobili čak 99 prijava oko korištenja svih tih subvencija ali ništa povodom toga nije riješeno i eliminisano.

Naime u svemu ovome bi kantonalna Vlada trebala da preuzme glavnu ulogu i da riješi sve te stvari na pravi način i onako kako je to zaista i potrebno da se uradi.

Sada su građani itekako u velikom strahu zbog svega toga što se do sada desilo i na koji način.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *