Vijesti

TURCI sinoć napali AMERIKANCE, tlo je podrhtavalo dok je trajala borba.. Velik broj povrijeđenih..

Amerikanci su sinoć u blizini sirijskg pograničnog grada Kobanea u regionu Alepo su sinoć napadnuti od strane Turaka te među njima nije bilo povrijeđenih što je potvrdio Pentagon.

Naime napad se desio nakon što su oni izvodili operaciju na brdu Maštenur koji se nalazi u gradu Kobani u kkojem su uglavnom naseljeni Kurdi.

Naime sve se to desilo akda je Mark Esper koji je američki ministar odbrane imao konferenciju za novinare u kojoj je on pozvao sve američke snage da se premjeste i da turci znaju gdje se oni nalaze što naravno nije nikako dobro za njih.

Naime detonacije su se desile na mjestu koje je biko izvan Mehanizma bezbjednosti te na području koje je bilo predviđeno da na njemu budu sada amerikanci.

Ali bez obzira na sve to Sjedinjene Američke države su i dalje protiv toga da Turska vojska prelazi u Siriju izvan zone Mehanizma bezbjednosti i na području gdje su oni.

Naime oni zahtijevaju da Turci izbjegavaju ovakve operacije jer bi one mogle da završe i međusobnim odbrambenim akcijama.

Bez obzira na sve to turkso ministarstvo je napominjao da su oni preduzeli sve potrebne mjere da se ne bi desilo nešto ovako i na ovakav način i da oni odgovaraju na vatru koja se na njih do sada bezbroj puta otvorila te da se oni sa ovaj način samo brane te da ne žele ništa drugo ni da vide a ni da znaju.

Ovo je mnoge iznenadilo jer se nisu andali ovome da bi s emogli desiti na ovakav način.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *