Showbiz

U NJEMAČKOJ će se od sada plaćati kazne u visini od 2.500 eura za NEVAKCINISANJE DJECE..

Sve veći broj ljudi se odlučuje za nevakcinisanje svoje djece jer strahuju zbog mogućih nuspojava koje je moguće da djeca imaju ankon što prime određenu dozu vakcine.

Naime Nijemci su odlučili da će pooštriti kazne za oosbe koje budu spremne da odbiju da vakcinišu djecu jer više nema smisla kako je iz dana u dan sve veći broj oosba koje odbijaaju da vakcinišu svoje dijete.

Onda prema svim zakonima piše koje se vakcine moraju primiti i zbog čega tako stoj u zakonu da se vakcina protiv malih boginja mora primiti jer na taj način će se spriječiti mogućnost pojave epidemije u školama, vrtićima kod roditelja, prosvjetnih radnika kaio i medisickog osoblja u klinikama i bolnicama.

Naime ovaj zakon koji su oni izmijenili će stupiti na snagu 1.marta 2020.godine i morat će se poštopvati.

Osim toga do jula 2020.godine roditelji koji budu upisivali svoju djecu u školu će morati da donesu dokaze da su njegova djeca vakcinisana kako se ne bi riskiralo ili ako dijete nije mgolo da primi vakcinu da ima dokaz o medicinskom stanju djedjeta zbog kojeg ono nije moglo da primi vakcinu.

Ministarstvo zdravlja je prihvatilo ove izmjene i u potpunosti se slaže sa svim jer ovo je jedini način da se roditelji natjeraju da poštuju vakcinaciju i da vakcinišu svoju djecu.

Ipak radi se o kazni od 2.500 eura a to nije mala suma novca i niko neće riskirati da bi platio ovoliku kaznu.

Ove kazne će se sigurno prenijeti i na ostale zemlje kako bi s eovaj problem napokon riješio i kako bi sve bilo kao nekada.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *