Showbiz

U Sibiru pronašli zaleđenog psa koji je tamo čak 18.000 godina!!!

Naime mnogi su se iznenadili kada su ovo vidjeli jer je mladunćče koje je pronađeno tamo staro čak 18.000 godina. Radi se o tome da je ovo mladunče uginulo kada je imalo 2 mjeseca u i da je s obzirom na uslove koji su u Sibiru ostalo tako zaleđen i u dobrom stanju je ostalo njegovo krzno, njuška i njegovi zubi.

Naime urađena je DNK analiza ali nisu odmah uspjeli da riješe i da odgonetnu o čemu se radi i o kojoj vrsti životinje je riječ.

Naime radiokarbonskim datiranjem su uspjeli da odgonetnu kada je ovo mladunče uginulo te i koliko godina je provelo ispod leda i otkrili su da se radi o mužjaku.

Naime na osnovu svega što su otkrili odlučili su dati ime ovom psu a radi se i imenu Dogor jer im se on nekako najvše svidio.

Naime današnji psi su zapravo potomci vukova i u to su se svi moglio da uvjere zahvaljujući brojnim istraživanjima koaj su urađena i napravljena na pravi način do sada.

Naime pripitomljavanje je bilo 20.000 do 40.000 godina je urađeno.

Neki nisu mogli da vjeruju da je nešto ovako i na ovakav način moguće te da postoje stvari koje su se dešavale na ovakav način i da je se sve izmijenilo ovako.

Nekada nismo ni svjesni šta i kako i na koji način se dešava oko nas te kako i šta možemo da uradimo da saznamo mnoge stvari.

Nekada nismo ni svjesni šta i kako te na koji način se dešava oko nas i na koji način možemo da riješimo neke probleme sa kojima se borimo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *