Vijesti

VANDREDNA SITUACIJA: I u Bosni UMRO PRVI PACIJENT OD KORONE.. Postoji još i dijete koje je obolilo.. OVE VIJESTI SU SKRIVALI OD JAVNOSTI!!

Alen Šeranić koji je ministar zdravstva i socijalne zaštite zadužen za Republiku Srpsku je odlučio otvoreno pričati o situaciji koja se desila u njihovoj zemlji.

Naime u osnovnoj školi Branko Ćopić se pojavio jedan oboljeli od Korona virusa a radi se o djetetu koje se zarazilo.

Naime radi se o djetetu koje je iz Banja Luke i radi se o tome da je ovo dijete se zarazilo od svog oca koji je došao iz Italije.

Taj čovjek je radio u Italiji i vratio se kući zaražen i nažalost zarazio je i svoje dijete koje je došlo u školu sa ovim virusom.

Naime odmah su odlučili da bi najbolje bilo da se ova škola zatvori i da se uradi izolacija svih kako bi se spriječila mogućnost daljeg širenja i kako ne bi nastao veći problem i slično.

Naime ovaj pacijent je odmah izolovan nakon svega što se desilo i na koji način su do sada stvari funkcionisale i šta im se sve izdešavalo i na koji način.

Naime niko se nije nadao da bi se ovo moglo desiti i na ovaj način te da je moguće da se stvari odvijaju na ovakav način.

Naime srećom da se odmah saznali za nešto ovako te da se odmah može djelovati kako bi se problem riješio i kako stvari ne bi odmakle kontroli.

Naime odmah se škola zatvorila kako bi se mogle pregledati sve osobe koje su bile u kontaktu sa zaraženim pacijentom kako bi se spriječila mogućnost širenja ove bolesti i na koji način bi se moglo sve ovo elminisati i riješiti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *