Showbiz

Vandredna situacija u SAD-u!! Od KORONA VIRUSA je oboljelo 12.000 ljudi a njih 259 je UMRLO!!!

Koronavirus je odnio veliki broj života u Kini i mnogi nisu znali kako i šta da kažu na sve to i da se izbore sa svim tim. Naime njih 11.959 je oboljelo od ovog virusa a 259 osoba je umrlo.

Naime osobama iz Kine je zabranjen ulazak u ostale zemlje kao što su Australija i SAD jer oni smatraju da je tako ipak najbolje da se uradi i napravi nakon svega.

Naime za one koji iz Australije treba da odu nazad u Kinu je predviđen karantin u kojem moraju biti dvije sedmice i tek nakon toga da se vrate svom domu.

Naime Novi Zeland je zabranio let sa kineskim gradovima jer smatra da je tako ipak najbolje s obzirom na činjenicu da se radi o jako obziljnoj bolesti.

Naime pored toga ovo je ostavilo veliku posljedicu na ekonomsku situaciju ove zemlje jer ovo im se do sada nikada nije desilo i itekako je utivalo na sve to da niko od njih nije mogao da previdi nešto ovako da bi moglo da se desi i slično tome.

Alex Azar je ovo proglasio vandrednom situacijom jer koronavirus bi mogao da nanese velike štete zdravlju jer ovako nešto se nikada do sada nije desilo.

Onda tu je i činjeniva da je on odlučio da će u Bijeloj kući da uradi sve i razgovara o tome da se zabrani ulazak građanima Kine u SAD jer je to jedini način da se spriječi mogućnost razvitka ovakve bolesti i slično.

Mnoge je ovo uznemirilo jer se niko nije nadao ovome da bi moglo da se desi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *