Više nećete uzimati skupocijene LIJEKOVE jer sa njim će te najbrže da OČISTITE VAŠA CRIJEVA!!! - Čitaonica

Više nećete uzimati skupocijene LIJEKOVE jer sa njim će te najbrže da OČISTITE VAŠA CRIJEVA!!!

Veliki broj žena se često žalio na to kako imaju probleme sa probavom i ne znaju na koji način bi mogle da efikasno eliminišu sve što se nalazi u njihovim crijevima.

 

 

 

 

 

 

 

Za ovo stanje vam mogu pomoći itekkao smokve koje su jedno od najzdravijih  voćki ali mnogi ni ne znaju koliko su one zdrave i dobre te koliko ih možete uzimati i koliko vam one mogu da pomognu.

Smokva  je itekako bogata sa fitonutrijentima, vitaminima i antioksidansima   i u svježem i u suhom stanju.Naime  smokva je prvo voće u kojem su preci uživali i koje su itekako znali cijeniti i njegovati.

 

 

 

Naime  veliki broj ljudi je uzgajao prije smokvu nego pšenicu, mahunarke ili ječam,.

Smokva je jedno od niskokaloričnih voćki koja ima samo 74 kalorije na 100 grama a  njoj se nalazi veliki broj minerala, vitamina i prehrembenih vlakana.

Osim toga u smokvama se nalazi veliki broj antoksidanasa , karotena, luteina, klorogenska kiselina kao i luteina. Smokve imaju i veliku količinu  vitamina  A, E i K tako da ih uzimajte  u što većim količinama  imožete da svakodnevno uzimate po jednu smokvu i neće vam išta naštetiti.

 

 

Klorogenska kiselina koja se nalazi u smokvi  ima  vedliku moć uravnoteženja nivoa šećera u krvi tako da je smokva itekako dobra i zdrava da je konzumirate svakodnevno.

Može da vam pomogne i u čišćenju crijeva jer je itekao efiksana a pored toga i itekao zdrava i može da vam pomogne bolje nego bilo koji lijek koji pored toga što vam pomogne ima i niz nuspojava.

 

Članci koji vas možda zanimaju

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *