Za ovaj čaj kažu da je MELEM ZA ŽELUDAC a pogledajte kako da ga spremite... - Čitaonica

Za ovaj čaj kažu da je MELEM ZA ŽELUDAC a pogledajte kako da ga spremite…

Sirovi krompir je itekako zdrav i može da vam pomogne u liječenju raznih tegoba koje imate. Naime  mnogi smatraju kako nije dobro da jedete sirov  krompir jer od njega možete da dobijete temperaturu ali to nije toliko istina.

 

 

 

 

 

 

 

Krompir je itekako dobar  u sirovom obliku te vam može pomoći u eliminaciji raznih tegoba koje imate samo je potrebno znati ga upotprijebiti na pravi način.

Naime krompir , odnosno njegova kora koju svbakodnevno  gulimo prije nego što ga pripremimo za jelo je itekako zdrav ali samo ako se radi o organskom krompiru koji ste sami uzgojili i sigurni ste da je zdrav.

 

 

 

Naime ni slučajno nesmijete da jedete krompir koji je zelene ili polizelene kore  ali ni onaj krompir koji je proklijao.

U klicama krompira i u zelenom krompiru se nalazi toksin kioji se zove solanin  koj je baš  loš i opasan.

Naime  ovaj toksin možete da eliminišete tako što će te sa krompira odstraniti te klice i zelene dijelove te će te na taj način biti sigurni da ovog toksina više nema u njima.

 

Krompirov sok je odličan lijek u liječenju tegoba od gastritisa jer on  može da vam pomogne ako ga uzimate pola sata prije jela.

Naime ovaj sok se preporučuje u liječenju čira na želucu i dvanaestopalačnom crijevu-

Potrebno je da operete krompir i da sa nega eliminišete sve klice  i zelene dijelove ako ih ima te ga nakon toga dobro izrendate i ostavite u lannenoj ga krpi da se ocijedi  a nakon toga možete krompir da izmiksate u sokovniku ili sa štapnim mikserom  a možete ga pomiješati i sa voćem i povrćem.

 

Članci koji vas možda zanimaju

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *