Vijesti

Zapalio je KURAN nasred ulice u Danskoj a ono što mu se desilo nakon toga je sve iznenadilo!!!!

Rasmus Paludan je već duže vrijeme član Danske stranke Čvrsti smijer koji su protivnici muslimana i on je odlučio da će zapaliti svetu knjigu ovog naroda Kuran i to nasred jedne od ulica u Kopenhagenu. On je to uradio u ulici Norrebro u kojoj najviše živi muslimana.

Paludan je trgao ovu knjigu i bacao njene papire u zrak nakon čega je sve zapalio nasred ulice. Nauime on je zajedno sa ostalim članovima ove stranke protiv toga da muslimani imaju pravo da imaju zgradu u kojoj će moći da obavljaju svoje molitve.

Naime muslimani su dobili pravo da obavljaju džumu koja se obavlja petkom u podne da to rade ispred zgrade Danskog Parlamenta.On je saznavši za to odmah odlučio napraviti nešto kako bi spriječio i zabranio im da obavljaju namaz ispred zgarde Parlamenta.

On je sakupio svoju grupu da dođu ispred zgrade Parlamenta i da gađaju kamenicama muslimane dok su ovaljaljali namaz nakončega je zapalio i njihovu svetu knjigu.

Nakon toga je došla policija kako bi ga spriječila da ne rade ovakve stvari ali morali su koristiti suzavac da bi ga smirili.Na kraju su policajci morali da sklone muslimane sa trga jer nisu mogli da smire Paludana i članove njegove grupe te su bili sigurni da su muslimani u velikoj opasnosti.

Oni su klanjali namaz na otvorenom kako bi se pridružili protestu zbog napada u Novom Zelandu u kojem je ubijen veliki broj muslimana. Prema ajetima iz ove svete knjige stoji da će osoba koja zapali ovu svetu knjigu ili je uništi biti teško kažnjena.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *