Želite da IMATE DUGU KOSU? Pogledajte kako da sami napravite ovu MASKU ZA KOSU... - Čitaonica

Želite da IMATE DUGU KOSU? Pogledajte kako da sami napravite ovu MASKU ZA KOSU…

Dosta žena se žali kako imaju brojne probleme sa kosom i kako ne mogu postići da im kosa što prije i brže naraste. Naime  od nedavno se često spominje luk kako može da vam pomogne u ovim stvarima te kako je on jedan od poznatijih minerala ljepote.

 

 

 

 

 

 

Do sada smo mnogi smatrali kako je samo kopriva efikasna  u ovakim situacijama te kako samo ona može da vam pomogne da vaša kosa brže i bolje raste. Naime  za sada je kopriva bila jedna od najpoznatijih lijekova u jačanju kose .

Maska od luka je daleko efikasnija jer može da dovede do proizvodnje kolagena i keratina koji su glavni u jačanju vašeg vlasišta.

 

S obzriom na to kako danas  imamo sve više hrane koja je osiromašena sa mineralima i vitaminima koji su potreni našoj kosi kako bi bila jača i kako bi  brže rasla.

Naime luk je naime dobro da konzumirate jer je on itekako zdrav i može da  vam pomogne i da  ga  unesete u svoju svakodnevnu prehranu.

I sami možete da pripremite masku od luka a mi ćemo da vam i otrkijemo na koji način je to moguće.

Potrebno je da uzmete jednu glavicu luka i da je olgulite te da je isiječete na 4 komada  te nakon toga da ih izmiksate u blenderu ili u sokovniku.

 

Nakon toga taj sok od luka  nanesete na gazu ili neku pamučnu krpicu  te sa kistom za farbanje ili samo sa gazom nanesite ih na vlasište svoje glave.

Držite tako sat vremena ovu masku na glavi a nakon toga ispreite svoju kosu sa šamponom koji je blagog sastav i koji ima što manje hemikalija.

 

Članci koji vas možda zanimaju

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *